Kerebiççi Oğuz Mersin

Mersin ve tatlı deyince sanırım akla gelen ilk şey kerebiç. Adı tuhaf olduğu için ilgimi çekmişti ilk olarak. Sonradan öğrendim ki Ramazan'da güllaç Türkiye için neyse Mersin için de kerebiç o. Ama şimdilerde Ramazan dışında da oldukça çok satılır olmuş.


Peki bu kerebiç neden hadise nedir? Bence bir tür kurabiye. İçinde tercihen ceviz ya da fıstık oluyor. Üzerinde ise ağır bir krema var. Nasıl yapıldığına gelince... Kerebiç tarifi kabaca çövenotu, un, yağ, irmik, pudra şekeri ve şekerden ibaret. Kerebiç tatlısının belki de en can alıcı ve onu farklılaştıran kısmı ise bence kreması. Kerebiçin olmazsa olmazı konumundaki bu beyaz köpük, çöven kökünün bir gün ıslatılıp bekletilmesinden ve sürekli olarak kaynatılmasından sonrada şekerle karıştırılarak çırpılmasıyla elde ediliyormuş.




Mersin'de kerebiçi nerede yiyeyim diye soracak olursanız alacağız yanıt mutlaka Kerebiççi Oğuz olur.


Mersinliler kızmasın ama ben bu kerebiçi pek sevemedim arkadaş. Kurabiye kısmı çok kuru ve tatsız geldi, kreması ise ağır... Gerçi aklınızı bulandırmak istemem, bir kez yiyip tadına varın ve siz kendi kararınızı verin derim. Çünkü seveni de çok ve üstelik seven pek bir bayılıyor bu kerebiçe. :)

Kerebiççi Oğuz
Adres: Pozcu Mersin
Telefon: 324 326 3 305

5 yorum:

Adsız dedi ki...

kerebicin içerisinde kesinlikle un ve pudra sekeri yoktur kurabiye kısmı irmikten yapılır kaymagıda cöven kökünün kaynatılıp çırpıldıktan sonra kaynamış şekerle karıştılır. kaymak gayet hafiftir çünkü tamamen doğal yumurta süt yağ kaymakta kesinlikle yoktur. kerebicci oğuz

Adsız dedi ki...

kerebici rahmetli oğuz amcanın mekanda yiyin kerebitçi oğuzda ,,bir da vazgeçemezsiniz bence..

Adsız dedi ki...

kilosu nekadar kerebiçin hiç birşey yazmamışsınız.

muner dedi ki...

Arkadaş bunun orjinali Gerebiçtir oda Kilis yöresine aittir şimdiye kadar beğenmeyene rastlamadım muhakkak deneyin

Ben dedi ki...

şu an fıstıklısının kilosu 36 tl

Yorum Gönder