Sadrazam Mahmut

İstanbullu bir arkadaşımın feci şekilde gaza getirmesi sonucunda Emrah'la beraber Aksaray Horhor'a gittik. Buradaki kebapçılar iyidir ama özellikle de bilmem neye gidin şeklinde bir tarif vardı elimizde. Horhor'a gelip de manzaraya bakınca semtin adının "horror" olarak değişse daha makul olacağını fark ettik. :-)

Neyse yılmadık, sorduk soruşturduk aradık araştırdık derken bize söylenen kebapçıyı bulduk. Lakin gözümüz tutmadı mekanı. Ee ne yapalım derken aklıma methini pek duyduğum Sadrazam Mahmut geldi. Horhor'dan Haliç Sütlücü'ye doğru uzanıverdik...


Sadrazam Mahmut, başta uykuluk olmak üzere sakatat ve et konusunda pek tavsiye edilen bir restorant/meyhane. İki katlı olan mekanda, her masada bir mangal var. Yemekleriniz isterseniz orada pişiyor, isterseniz de pişmiş olarak mutfaktan geliyor.


Biraz erken bir saatte gittiğimizden olsa gerek mekan bomboştu. Hatta bir ara şüpheye bile düştük "bizdeki şansa bak kapalı galiba" diye. Baktık açık, başladık siparişleri yağdırmaya...


Neler yemedik ki? Sadrazam Mahmut'a hatta Sütlüce'ye gelip de uykuluk yemeden dönen adamı döverler. Nedir bu uykuluk? Süt kuzunun gerdan kısmı ile ciğer boşluğundan gelen fevkalade bir lezzet. Ciğerden gelene fındık uykuluk deniyor. Uykuluğu her yerde yememek lazım. Zira bağırsak civarındaki yağ bezelerinden yapılan yağlı çözler de uykuluk diye satılıyor piyasada. Biz Sadrazam Mahmut'ta hem kuzu uykuluk hem de fındık uykuluk siparişi verdik. Izgara yapılmış uykulukların tadı pek bir güzeldi. Ağzımızda eridi gitti resmen...


Sonrasında Sadrazam Mahmut'un özel yapım sucuğundan söyledik. Kesinlikle, son zamanlarda yediğim en lezzetli sucuktu. Bu arada, uykulukla beraber söylediğimiz sadrazam pilavı da masaya teşrif etti. Kavurma, kaymak, tereyağı, domates, biber ve et suyunda ıslanmış bulguru getirip, masamızda bir güzel pişirdiler. İçindeki malzemelerden dolayı biraz ağır bir pilav ama süper bir tadı var. Mutlaka tavsiye ederim.


Baktık bunlar bizi kesmiyor billur (koç yumurtası) ve kokoreç de söyleyerek sakatatın doruklarına çıktık! :)
Billur çok lezzetliydi, yemeye kıyamadık neredeyse. Ama güveçte gelen kokoreç ne yazık ki çok iyi değildi.


Köfte ve yoğurt aklımızda kalmadı değil ama öyle bir doyduk ki onlar başka sefere kaldı... Yemek faslını zevkten dört köşe olarak tamamladıktan sonra tatlı olarak sadrazam parmağı yedik. Açıkçası, böyle güzel bir yemekten sonra daha iyi bir tatlı bekliyor insan. Ama yemeklerden o denli tatmin olduk ki tatlıya fazla takılmadık.


Likörümüzü ve kahvemizi de içip şen şakrak ayrıldık Haliç'ten. Sadrazam Mahmut kesinlikle gidilmesi gereken bir yer. Gittiğinizde de mutlaka uykuluk ve sadrazam pilavı yemelisiniz...

Fiyatlar gayet makul. Biz içecek olarak rakı ve bira dahil olmak üzere bu yediklerimiz için 100 TL civarında bir para ödedik.

Son olarak, garsonumuz Metin Gündüz'e de teşekkürü unutmayayım.

Sadrazam Mahmut
Adres: Kumbarhane Cad. No:64
Halıcıoğlu, İstanbul
(Miniatürk'ün aşağısında, Koç Müzesi'ni geçtikten biraz sonra)

Telefon: 212 369 5 684 - 532 797 1 383

Ankara Mahpusu'nun notu: 8/10

1 yorum:

Adsız dedi ki...

degişik tatlar

Yorum Gönder